Boeing 737-800 in een aura

Na een vakantie in Marokko keerden wij met een zo’n type vliegtuig terug van Marakesch naar Rotterdam. Omdat ik een echte “kijker” ben en bij het raampje zat, keek ik steeds naar buiten en maakte af en toe een foto. Achter mij zat een jonge dame die, zoals later bleek, dezelfde interesse had. Na een poosje begon de vroege tijd van opstaan zich toch te wreken en begonnen mijn luikjes zwaar te worden en dommelde ik weg.

Ik werd op mijn schouder getikt door de dame achter mij die zei dat ze, ver beneden ons, een soort van rond regenboogje over de wolken zag scheren. Ik keek ook en herkende het uit de tijd toen ik bij de MLD vloog. Ik zei haar dat en ook dat als wij laag vlogen soms de schaduw van de kist midden in die cirkel te zien was. Ze vroeg ook nog of het erg vond dat ze me wakker had gemaakt. Ik stelde haar gerust en zei dat dit zeker niet het geval was. We maakten enkele foto’s en keken af en toe licht gefascineerd naar dat cirkeltje.

Het geluk was met ons. Boven noord Frankrijk begon de kist langzaam te dalen in de richting Rotterdam. Het lage wolkendek bleef ook aanwezig en het belangrijkste, we bleven op dezelfde koers.

Op een gegeven moment zag ik een zwart stipje in de cirkel komen. Samen snelden zij over het wolkendek. Ik wees haar hier op. Zij antwoordde dat zij er scheel van werd maar het niet zag. Toen de daling echter doorzette zag zij het ook en werd heel enthousiast. Het zwarte stipje begon langzaam de schaduw van ons vliegtuig te worden. Ik wees haar ook hier op. Zij riep dat ze aan het filmen was. Ik gaf nog een oog getuige verslag en zij filmde tot het moment dat wij bijna in de wolken kwamen en de afmeting van de schaduw die van onze kist begon te naderen.
Het moment van impact in de wolken kwam visueel over als een mid air collission met onze schaduw.

Zij was helemaal idolaat van haar filmpje en liet het mij zien. Het was echt heel bijzonder goed gelukt. Ik complimenteerde haar. Zij keek me aan en zei: “Mede door wie?”.

In een opwelling zei ik: “De Marine Luchtvaart Dienst”.

Tijdens het wachten of de koffers liet zij trots haar opname zien aan wie het ook maar wilde.

Onze schaduw niet lang voor impact

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *