Bijzondere formatie

Tijdens het neuzen in de bestanden van Oud Valkenburg kwam ik deze bijzondere foto tegen van een formatie Neptunes en Grumman Trackers (Stoef). Wanneer en door wie deze foto is genomen is mij niet bekend. Ook de aanleiding van deze gebeurtenis is mij nog onbekend. Wanneer het voorgaande mij toch ter ore komt, zal ik dat zeker vermelden.

Op de foto zijn vijf Grumman Trackers te zien en een Neptune met het nummer 208. Vermoedelijk is deze foto achter uit het raam van een nog vóór de 208 vliegende Neptune genomen. Dit vrij grote raam kon namelijk naar binnen geopend worden. Het was ook mogelijk om zeer voorzichtig een foto naar achteren te maken. Niet te ver naar buiten met je camera, want dan ging hij van door.

Op deze niet al te duidelijke foto is toch goed te zien dat het een formatie van zes Neptunes en zeven Stoefs betreft. Ook is er duidelijk een belangrijke gebeurtenis gaande. Nog niet bekend welke.

Ook vond ik nog deze van drie Stoefs 161 168 en 169 die misschien ook deel uitmaakten van dezelfde formatie. Het viel mij op dat op alle foto’s de laatste van deze vliegtuigen iets dichter op elkaar zaten. Zij vlogen zo te zien achter elkaar in twee verschillende formaties. Een van drie en een van vier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *